Zapraszamy na IV Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie/ IV Settimana della Cucina Italiana nel Mondo .
Szef Kuchni Giancarlo Russo i zespół Ristorante Osteria le Botti przygotował dla Państwa specjalne MENU.
Każdy zaproponowany zestaw dostępny jest w cenie 49,00 zł – z wyłączeniem napojów:
Menu 1.
PRZYSTAWKA: Kremowy sos z sera Taleggio DOP z kasztanami i rukolą/ Fonduta di Taleggio Dop con castagne e rucola,
DANIE GŁÓWNE: Makaron garganelli w sosie alla norma z bakłażanem i serem ricotta salata/ Garganelli alla norma
DESER: Dwukolorowy torcik nadziewany kremem rumowo-mascarponowym/ Tortino bicolore farcito con crema al mascarpone e rhum
Menu 2 :
PRZYSTAWKA: Roladka z bakłażana z mozzarellą z bawolego mleka DOP na salsie z pomidorów/ Involtino di melanzana con mozzarella di bufala Dop su vellutata di pomodoro,
DANIE GŁÓWNE: Szafranowe risotto z cukinią/ Risotto allo zafferano e zucchine,
DESER: Kremowa Panna cotta na deserowym winie Vin Santo z kruszonymi ciasteczkami cantucci / Panna cotta al Vin Santo con cantucci sbricciolati
Rezerwacje prosimy składać telefonicznie +48 790 771 778
Przy rezerwacji podać interesujące Państwa menu (1 lub 2).
Dla naszej Restauracji to wielki zaszczyt móc świętować Międzynarodowy IV Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie, wydarzenie pod patronatem
Ambasady Włoskiej w Polsce, ENIT, Włoskiej Izby Handlowo-Przemysłowej w Polsce i Włoskiego Instytutu Handlu Zagranicznego) przy wsparciu Włoskiej Federacji Kucharzy – Oddział w Polsce. Zapraszamy Państwa do wspólnego celebrowania prawdziwie włoskich dań.